// Karriere
Einfach anrufen Spontan bewerben
символично връчване на чека
Новини

Региоком подкрепя фондация „Живот със Синдром на Даун“ с голямо дарение

17.02.2022

Региоком България организира благотворителна кампания за слънчевите деца със синдром на Даун от българската фондация „Живот със Синдром на Даун”.

Компанията ни направи дарение от 12 600 лв.,а служителите ни  се включиха с коледни подаръци, с които затвърдиха вярата на децата в Дядо Коледа.

С голяма благотворителна кампания отбелязахме края на 2021 година. Във всички 23 офиса в Германия, Австрия, България и Турция бяха избрани и подкрепени различни организации, реализиращи социални проекти. През цялата изминала година събирахме  дарения чрез различни акции и събития, като например голям благотворителен маратон, в който се включиха повече от 1000 служители.  Българският клон на компанията ни вече няколко години активно търси и застава зад каузи и инициативи със социална значимост.  Под мотото „Bio & Body FRIENDLY“ ежемесечно се реализират здравословни, екологични и социални акции. За служителите и партньорските организации това дава ценен тласък и мотивация. В програмата се влагат много желание, труд и средства, за да се случат колкотолко се може повече добрини.

Фондация „Живот със Синдром на Даун” привлече вниманието ни със своите специални дейности за специални деца. Дарението от 12 600 лв. е връчено на учредителите на фондацията в средата на януари. Сумата ще се използва за подпомагане на конкретни проекти: на 45 деца със синдром на Даун от цяла България ще бъде предоставена безплатно интензивна терапия чрез уроци по плуване през цялата година. Всяко допълнително занимание помага на децата за тяхното развитие и за интеграцията им в обществото.

„Повече от щастливи сме, че Региоком България и неговите служители са част от едно коледно чудо за тези слънчеви децата! През следващите години ще продължим да бъдем социално ангажирани и да подкрепяме фондации и организации в България чрез различни дейности“, казва с усмивка Яна Людериц, управител на Региоком България.

Фондацията „Живот със синдром на Даун“ е основана преди близо 6 години от Силвена Христова и нейния съпруг, когато им се ражда дете със синдром на Даун. Основните цели на организацията са хората с тази генетична аномалия да имат възможност да се учат, да се реализират професионално и да имат по-добро качество на живот. Семейството се опитва да промени отношението, предразсъдъците и негативните мнения към хората със синдром на Даун.
Финансовата подкрепа е изключително важна за фондацията: „Скъпи хора, вие подарихте усмивка на децата и предизвикахте положителни емоции и благодарност у родителите.“ – допълва Силвена Христова, основател на Фондацията.


Initiative ergreifen & bei regiocom bewerben

Jetzt initiativ bewerben

© regiocom SE 2024. Alle Rechte vorbehalten.