// Karriere
Einfach anrufen Spontan bewerben
Новини

Региоком България се включи в националната кампания #първа работа

18.10.2022

Националната кампания #Първа работа е организирана по програма „Развитие на човешките ресурси“ и се реализира в партньорство с „Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта.

Ние от Региком България сме изключително щастливи, че в различните ни офиси в страната работят много млади хора, за които фирмата е първи работодател.

В няколко поредни интервюта ще ви запознаем с мотивирани и амбициозни колеги, които ще споделят защо работата в Региоком България им носи удовлетворение и удоволствие.

Ето какво споделят Деница Димитрова и Йована Иванова от нашия офис в Русе.

 1. Коя беше първата ти работа и как започна в Региоком България? Как/къде намери информация за свободната позиция, за която кандидатства?
  • Деница: Започнах работа в Региоком почти веднага, след като завърших езикова гимназия. Попаднах съвсем случайно на обява в интернет и реших да кандидатствам, макар да мислех, че вероятно няма да ми се обадят, защото нямах почти никакъв опит.
  • Йована: Моята първата работа също  е в regiocom като служител отдел запитвания. Започвайки с желание нещата определено се получават. Информацията за свободната позиция, за която кандидатствах разбрах от училище. Проект мениджърът дойде в клас,  представи фирмата и обясни възможностите за професионално развитие.
 2. Как се подготви за интервюто и какво помниш от него?
  • Деница: Нямах подготовка за интервюто. Реших, че най-добрият начин да покажа знанията си е да импровизирам на момента. Това, което ми направи впечатление от самото начало е приветливата обстановка и индивидуално отношение.
  • Йована: За интервюто се подготвих малко, пробвах се и успях. Беше нещо ново и неочаквано за мен.
 3. Какво знаеше за Региоком преди да започнеш? И какво те изненада, когато реално започна да работиш във фирмата?
  • Деница: Преди да започна работа не знаех почти нищо за Региоком. Целият работен процес беше нещо напълно ново и динамично за мен. Направи ми впечатление колко млади хора има и възможността за последващо развитие.
  • Йована: Преди да започна за Региоком знаех само, че има комуникация на немски с клиентите. В последствие бях изненадана от продажбите и всички бонуси, които предлага фирмата. 
 4. Колко време отне процесът по търсене до започване на работа и кое беше най-голямото предизвикателство? Как се справи и някой помогна ли ти?
  • Деница: Процесът на търсене на работа беше изключително кратък. Ден след кандидатстването получих обаждане за последващо интервю и само ден след интервюто вече имах отговор, че съм одобрена.
  • Йована: Процесът по търсене до започване на работа отне 2-3 седмици, а най-голямото предизвикателство беше езиковата бариера. Всички колеги ми помогнаха в началото с трудностите, за което съм много благодарна. Много приятелска и подкрепяща атмосфера има в офиса.
 5.  Какво смяташ, че беше ключово в целия процес, за да стигнеш до интервю и да ти предложат да започнеш в Региоком?
  • Деница: Според мен ключово беше първото впечатление и разбира се, езиковите знания, чрез които представих себе си.
  • Йована: Ключово в целия процес  е отговорността и откритостта.
 6. Ако искаш, сподели с нас какво направи с първата си заплата 🙂
  • Деница: С първата заплата си платих първия семестър в университета.

Initiative ergreifen & bei regiocom bewerben

Jetzt initiativ bewerben

© regiocom SE 2024. Alle Rechte vorbehalten.