// Karriere
Einfach anrufen Spontan bewerben
Новини

Пет съвета как да блеснете на онлайн интервю за работа

26.08.2022

Ако в момента си търсите работа, вероятността да бъдете поканени на онлайн интервю е доста голяма. В синхрон с актуалната реалност, в която живеем, е важно да се научим как да се представяме не само на живо, но и онлайн. Представям ви няколко ключови момента, които ще ви помогнат да блеснете на виртуално интервю.

  1. Първото, което трябва да направите е да проверите интернет връзката си. Най-добре се настанете близо до рутера си вкъщи или намерете уютно и тихо  интернет кафе. Заедно с интернета изпробвайте предварително апликацята, която ще ползвате за срещата. Направете го поне 30 мин. преди интервюто, за да имате време да реагирате, ако нещо не работи.

  2. Външният вид е много важен. Това, че сте си вкъщи, не означава, че може да сте набрежни към към облеклото. Не забравяйте, че дори зад екрана, първото впечатление е ключово. Погледнете се на камерата на телефона си и ако това, което виждате ви харесва, действайте! Другото много важно нещо е да бъдете в кадър през цялото време. Покажете се в целия си блясък – не ухото, не зъбите, не пода или тавана. Уверете се, че камерата ще е насочена към вас по време на цялото интервю. Фиксирайте телефона си така, че да се виждате и да се чувате добре.

  3. Макар и виртуално, приемете, че вие каните в къщата си гост. Подредете (поне пространството зад себе си), осветете добре стаята и се наместете на удобно, но делово място. Малък трик е да не заставате пред едноцветна стена – твърде безлично е. Кухнята също не е добър вариант – непрофесионално е.  За предпочитане е да се позиционирате в хола, като зад вас да се вижда секция с книги, свежи живи растения и частица от приветливия ви интериор. Това ще ви направи да изглеждате по-интересна личност, която обръща внимание на детайла.

  4. Подгответе се предварително за стандартните въпроси – образование, трудов стаж, интереси. Но имайте предвид, че ако решите да четете записки, вместо да разкажете за себе, само ще загубите. Вижда се когато погледът ви е в страни. И освен, че прави лошо впечатление, се губи контакта с поглед, а дори и онлайн, той е задължетелен. Бъдете спонтанни, искрени и позитивни. Това е най-доброто при едно представяне.

  5. До тук споменах само визуалното представяне, което далеч не е всичко. Осигурете си тихо местенце, без страничен шум и други хора в стаята. Ако сте на път, отбийте колата и изключете двигателя. Изпробвайте микрофона си, уверете се че ще се чувате добре. Все пак има какво да кажете и то бъде чуто.

Запомнете – интервюто е вратата към бъдещата ви работа. Минете през нея с вкус и финес. От вас зависи дали ще получите работата, не от интервюиращия!


Initiative ergreifen & bei regiocom bewerben

Jetzt initiativ bewerben

© regiocom SE 2024. Alle Rechte vorbehalten.