// Karriere
Einfach anrufen Spontan bewerben
Новини

Национална кампания #първа работа

23.09.2022

Националната кампания #Първа работа е организирана от програма „Развитие на човешките ресурси“ и се реализира в партньорство с „Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта.

 

Колегите, които ние от Региоком България ще ви представим са Силвия Митева и Йоан Минчев. Това, което ги свързва е не само работното място, но и едно страхотно приятелство. Ето какво споделят те:

 

„Приятелството е една душа в две тела, даже и на работното място. Когато от колеги станете приятели, тогава си е заслужавал всеки един работен ден.“

1. Коя беше първата ти работа и как започна в Региоком? Как/къде намери информация за свободната позиция, за която кандидатства?

Силвия: Първата ми работа е в Региоком България. Мой приятел ме препоръча и след успешно интервю, започнах първата си работа като специалист запитвания с немски език.

Йоан: Моята първа работа е също в Региоком България. Обявата ми попадна в Jobs.bg и офертата изглеждаше изкушаваща, затова реших да кандидатствам.


2. Как се подготви за интервюто и какво помниш от него?

Силвия: Не се бях подготвила за интервюто. Помня обаче, че въпреки това хората бяха още от начало много приветливи и знаех, че ще успеят да ме предразположат.

Йоан: За интервюто за работа се готвих в продължение на една седмица като си припомнях немския език. Спомените ми за интервюто са бегли, но помня, че бях спокоен и уверен.


3. Какво знаеше за Региоком преди да започнеш? И какво те изненада, когато реално започна да работиш във фирмата?

Силвия: Знаех, че компанията е от скоро в София, което не ми даде огромни надежди, но въпреки това всичко доста бързо надмина очакванията ми.

Йоан: Единственото, което знаех беше, че е голяма немска компания и е коректен работодател. След започването ми убежденията ми се потвърдиха!


4. Колко време отне процесът по търсене до започване на работа и кое беше най-голямото предизвикателство? Как се справи и някой помогна ли ти?

Силвия: Малко време отне до започване на работата ми. Помогна ми приятел, който също работеше от скоро във фирмата, както и страхотния екип от рекрутинг.

Йоан: Започнах да търся работа през юни 2019 г. и началото на септември същата година започнах работа в компанията. Най- голямата ми подкрепа и помощ получих, разбира се, от семейството ми.


5. Какво смяташ, че беше ключово в целия процес, за да стигнеш до интервю и да ти предложат да започнеш в Региоком?

Силвия: Може би това, че бях млада и амбицирана.

Йоан: Категорично мога да заявя, че ключовото в процеса до интервюто и започване на работа, беше желанието и хъса ми да започна да се занимавам с нещо ново и смислено.


6. Ако искаш, сподели с нас какво направи с първата си заплата J

Силвия: Купих си маркови очила и изведох родителите си на вечеря. С останалата сума покрих месечните си разходи.

Йоан: По спомен мога да кажа, че с първата си заплата почерпих приятелите си и си купих нови дрехи.


Initiative ergreifen & bei regiocom bewerben

Jetzt initiativ bewerben

© regiocom SE 2024. Alle Rechte vorbehalten.