// Karriere
Einfach anrufen Spontan bewerben
Пазара на труда в последните години е изключително динамичен и високо конкурентен.
Новини

Как да ни поканят на интервю или кратки указания за добре написано CV

01.02.2022

Пазара на труда в последните години е изключително динамичен и високо конкурентен.

 

Големите междуанродни компании имат цели отдели, които се занимават с подбор на персонал и провеждат интервюта с десетки кандидати, за да селектират най – точно отговарящите на изискванията за конкретната позиция. Ежедневно специалистите по подбор преглеждат многобройни автобиографии.

 

Ето няколко съвета как да ви забележат в морето от автобиографии:

Снимка

Oпределено е по- добре да се представите визуално отколкото да останете анонимен. Подсъзнателно хората реагират положително на лица и това е първото нещо, което ще изпъкне във вашата автобиография. Разбира се нужно е да обърнете внимание и на вида на снимката. Тя трябва да по-делова , най- добре тип паспортна, с добре поддържан външен вид. Селфи или изрязана снимка от парти не са подходящи.


Съдържание и подредба

Последователността е от съществено значение, за да преминете през първоначалния подбор. След контактните данни е добре да дадете информация за вашия професионален опит в хронологичен ред, започвайки от последната заемана длъжност. Опишете добре, но не прекалено дълго и разказвателно основните задължения и задачи, които сте имали на различните позиции. Тук е важно да споменете релевантни, за позицията за която кандидатствате, отговорности.

Следват придобитите дипломи за образование и квалификации, като тук отново важи правилото да започнете с последната образователна степен.

Допълнителни обучения и сертификати може да добавите, ако са релевантни за позицията. Ако кандидатствате за позиция свързана с офис дейности, не е от особено значение, че имате квалификация за сомелиер. От друга страна, ако желаната от вас длъжност е в сферата на обслужването в заведение за хранене и развлечение, това определно би ви донесло позитиви. 

Има няколко задъжителни елемента, които в никакъв случай не трябва да пропускате във вашата автобиография. Пълни контактни данни включващи телефон за връзка, имейл и адрес.

 

„Възможностите не се случват. Вие ги създавате.“

Крис Гросер

 

Как да презентирате съдържанието по- успешно в своя полза?

  • Подчертайте силните си страни и покажете развитието във вашия професионален път.
  • Не прекалявайте с данните и се фокусирайте върху тези, които са релевантни за позицията.
  • Ако кандидатствате за различни позиции е добре да напаснете автобиографията си за всяка една по отделно.

Initiative ergreifen & bei regiocom bewerben

Jetzt initiativ bewerben

© regiocom SE 2024. Alle Rechte vorbehalten.