// Karriere
Einfach anrufen Spontan bewerben
Новини

Кои са най-често задаваните въпроси по време на интервю за работа и как да се подготвим за тях?

30.04.2022

Поканени сте на интервю, така че първо поздравете себе си! Вашата кандидатура е била убедитeлна. Не позволявайте на многото въпроси да Ви обезпокоят. Подгответе се предварително.

1. Представете се. Разкажете ни нещо повече за себе си?

При отговора на този въпрос е добре да се концентрирате върху 3 аспектa - вашето настояще, минало и бъдеще.

Настояще: Какво правите в този момент?

Минало:  Какви умения и познания сте придобили на предишните си позиции?

Бъдеще: Какви са вашите мотиви да искате точно тази конкретна позиция?

 

2. Какво правите в свободното си време?

Отговорът на въпроса цели да се добие по-добра представа за кандидата.

Би било прекрасно, ако можете да разкажете за спорт, с който се занимавате или имате по специфично и интересно хоби. По този начин се откроявате от масата кандидати и рекрутърът  ви запомня по-лесно, оставяте следа в неговото съзнание.

Например: „Тренирам от 15 години волейбол. Отборният спорт добринесе за това, да се науча да работя успешно в екип“.

 

3. Какво знаете за нас?

Добре е да се информирате максимално добре за фирмата, да посетите сайта и присъствието й в социалните медии.

Обърнете внимаме на интересни цитати и слогани на фирмата. Използвайте ключови думи и фрази, характерни за фирмата.

Примерно: „Вашето мото: „готини хора, добро настроение“ кореспондира напълно със страхотните снимки, които публикувате от различните събития“.

 

4. Какви са вашите мотиви да кандидатствате по точно тази позиция?

За целта е добре да познавате точно конкретната обява и  основните задължения и умения релевантни за позицията. Анализирайте тези, които наистина притежавате и с които вече имате добър опит.

Примерно: „Аз съм общителна личност и поради тази причина комуникацията с различни хора е нещо, което много ми допада, затова бих се радвала да работя в сферата на обслужване на клиенти“.

 

5. Кои са вашите силни и съответно слаби страни?

При отговора на този въпрос би следвало да сте конкретни и релеванти. Назовете искрено най-добрите си качества, които имат отношение и могат да са ви от помощ при конкретната позиция. Добре е да посочите и примери как сте използвали тези качества в работна среда.

Назовавайки слабите си страни, давате възможност на интервюиращия да прецени колко добре можете да си направите самооценка и колко сте откровен. Разкажете за тази слаба страна, която действително се стараете да промените и какво правите в тази насока.

Примерно: „Трудно работя под стрес, затова се старая да организирам оптимално ежедневието си и започнах да използвам агенда с оценка на времето, което ми трябва за съответната задача. Преоритизирайки задачите, успявам да работя по-спокойно и самоуверено без излишен стрес".

 

6. Защо имате прекъсване в трудовия стаж?  

Бъдете откровени, но отклонявайте вниманието като акцентирате върху това какво допълнително сте правили през това време, за да се самоусъвършенствате.

Примерно: „Действително през последните 7 месеца не съм работил, но посетих 2 курса по немски  език, ниво Б1 и Б2.".

 

7. Имате ли въпроси?

Интервюто за работа е тест за двете старни, за да се прецени, дали компанията и кандидата биха били подходящи един за друг.  Добре е да зададете всички въпроси, които ви вълнуват и биха помогнали при вземането на решение, дали това е вашият бъдещ работодател.

 

Убедени сме, че подготовката и анализа на най-често задаваните въпроси по време на интервюто ще ви гарантират желания успех и доброто представяне.

Успех!


Initiative ergreifen & bei regiocom bewerben

Jetzt initiativ bewerben

© regiocom SE 2024. Alle Rechte vorbehalten.